Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

27 Μαρτίου 2018

Πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης για 30/3


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 26/3/2018
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 19
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: ΚΤΕΛ Ζακύνθου
:
 6978936176
Κοιν: Σχολεία
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης για 30/3»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ συντάσσεται με τους αναπληρωτές – συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, που ως και 16 χρόνια διασχίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, που κάθε χρόνο με τη βαλίτσα στο χέρι αγωνιούν για το αν, το πότε και το πού θα δουλέψουν, δεν το βάζουμε κάτω!
Μέσα από τα σωματεία, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΕΛΜΕ, μαζί με όλους τους συναδέλφους, καλούμε το σύνολο του κλάδου να παλέψει για να φέρει στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες τα δικαιώματά μας!
Χιλιάδες συνάδελφοι τα τελευταία 3-4 χρόνια οδηγήθηκαν σε στέρηση επαναπρόσληψης, αφού υπάρχει και ανακατανομή ανάμεσα στις ειδικότητες και ανάμεσα στη Γενική και την Ειδική Αγωγή. Οι εξελίξεις που θα έρθουν ενδέχεται μειώσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των αναπληρωτών.
Οι αλλαγές στην εκπαίδευση (υποχρηματοδότηση, αδιοριστία, αναπλήρωση-ωρομισθία, συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, μείωση στο ωρολόγιο πρόγραμμα, υποβάθμιση διδακτικών αντικειμένων, παραπέρα υποβάθμιση προσχολικής και ειδικής αγωγής, Λύκειο-φροντιστήριο, προσπάθεια επιβολής 30ωρου κ.ά...) οδηγούν σε ένα αναχρονιστικό σχολείο που δουλεύει με όσους και όποιους εκπαιδευτικούς έχει, προβληματίζει τους μαθητές και μας και ενισχύει τη μόνιμη αναπλήρωση και περιπλάνηση!
Διεκδικούμε την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, είμαστε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι το 2018, με τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν λόγω της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, εμείς, οι οικογένειές μας και οι μαθητές μας και να εργαστούμε σε καλύτερες συνθήκες ως πραγματικοί παιδαγωγοί και όχι ως γυρολόγοι!
Διεκδικούμε:
·         Μόνιμοι διορισμοί συμβασιούχων συναδέλφων σε όλες τις οργανικές θέσεις οι οποίες θα αναδειχτούν με βάση τις οργανικά κενές ώρες ανά ειδικότητα και όχι την οργανικότητα ανά σχολική μονάδα.
·         Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
·         Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών με εκπαιδευτικό μισθολόγιο, στο μέσο όρο των μισθών των εκπαιδευτικών των χωρών της ΟΝΕ.
·         Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
·         Μέχρι τη μισθολογική αποκατάσταση των εκπαιδευτικών διεκδικούμε:
·          Έκπτωση στα ΜΜΜ (προτείνουμε τουλάχιστον 50%).
·         Επίδομα στέγασης, θέρμανσης και σίτισης για όσους αναπληρωτές διαμένουν μακριά από τις μόνιμες κατοικίες τους.
·         Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές.
·         Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα.
·         Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) με τις άδειες των μόνιμων συναδέλφων.
·         Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.
·         15 μαθητές ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία, Α και Β Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις Δημοτικού και Γυμνασίου, ως 15 ανά κατεύθυνση και 10 ανά εργαστήριο. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.
·         Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης και Τάξεις Υποδοχής.
·         Κάλυψη  των αιολογημένων από αρμόδιους φορείς αιτήσεων για παράλληλη στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.
·         Επαναφορά του 3ώρου των υπευθύνων ΣΕΦΕ και ΣΕΠΗΥ
·         Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση, ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ στο πλαίσιο αυτό οργανώνει τις εξής δράσεις:
1.   Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 29/3 στη 1μμ στα γραφεία της (Ευγενίδου 5)
2.   Προκηρύσσει διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας (8-11) συμπληρωματική της διευκολυντικής (11-2) της ΟΛΜΕ, προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν στην Αθήνα όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
3.   Καλεί τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30/3 και ώρα 12μ στη ΔΔΕ Ζακύνθου.


Το Δ.Σ.



LinkWithin