Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

09 Μαρτίου 2017

Συμμετοχή με 3ωρη στάση εργασίας για την πανζακυνθιακή κινητοποίηση για Νοσοκομείο-σκουπίδια

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 08/03/2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:21

Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή με 3ωρη στάση εργασίας για την πανζακυνθιακή κινητοποίηση για Νοσοκομείο-σκουπίδια»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ σε συντονισμό με το ΕΚΖ, σωματεία ιδιωτικού, δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολουμένων και επιστημονικούς φορείς συμμετέχει στην πανζακυνθιακή κινητοποίηση στις 15/3 με 3ωρη στάση εργασίας (10.45-έως τη λήξη της βάρδιας) για τα ζητήματα του Νοσοκομείου και των απορριμμάτων και καλεί τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Σολωμού.

Εδώ και πάνω από δύο μήνες το ζήτημα του Νοσοκομείου και των απορριμμάτων αποτελούν μείζονα προβλήματα που απειλούν τη Δημόσια Υγεία των λαϊκών στρωμάτων του νησιού. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου είναι βαρύτατες.

Το νοσοκομείο παραμένει αστελέχωτο και με τεράστιες ελλείψεις. Παρόμοια είναι η εικόνα και στο ΕΚΑΒ. Η κατάσταση αυτή ανοίγει την όρεξη των επιχειρηματιών για τους οποίους ο τομέας της Υγείας είναι πεδίο υψηλής κερδοφορίας. Την ίδια στιγμή, με τα νέα μέτρα τα λαϊκά στρώματα θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την Υγεία.

Τα απορρίμματα παραμένουν ακόμα στους δρόμους προκαλώντας τεράστια προβλήματα στα λαϊκά στρώματα του νησιού και τους επισκέπτες. Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου το προηγούμενο διάστημα, αποκαλύπτουν ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για ιδιωτικοποίηση ενός κερδοφόρου τομέα, όπως αυτού της διαχείρισης των απορριμμάτων, με ταυτόχρονη αύξηση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά στρώματα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΔΕ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΗΜΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και κλιμακώνουμε τη δράση μας με προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για την πρωινή βάρδια (10.45-έως τη λήξη της βάρδιας) σε συντονισμό με το ΕΚΖ, τα σωματεία Ιδιωτικού, Δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολουμένων και επιστημονικούς φορείς, με σκοπό να νεκρώσουν τα πάντα στη Ζάκυνθο.

Καλούμε επίσης τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τα 15μελή να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις συμμετοχής. Το μέτωπο μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών μαζί με το εργατικό και το λαϊκό κίνημα των φτωχομεσαίων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:
ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ:
·                     Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια 
·                     Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου 
·                     Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας 
·                     Επάνδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
·                     Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο νησί. 

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ:
·                      Να βρεθεί άμεσα λύση για τα απορρίμματα με ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή τους.
·                      Λειτουργία των όποιων εγκαταστάσεων διαχείρισης από τις υπηρεσίες του δήμου, Διεκδίκηση και εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονο εξοπλισμό, υποδομές
·                     Προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας Καμμία αύξηση των τελών σε ανέργους, εργαζομένους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επαγγελματίες μικρούς εμπόρους, αγρότες 

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ:
·                     Έργα αντιπλημμυρικής  προστασίας 
·                     Έργα αντιπυρικής προστασίας 
·                     Έργα αντισεισμικής θωράκισης. 
·                     Πλήρης συντήρηση, αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός των σχολικών κτηρίων με ευθύνη του κράτους και χωρίς της συμμετοχή ιδιωτών.
·                     Πιστοποίηση αντισεισμικής θωράκισης και πυροπροστασίας για όλα τα σχολεία του νησιού με ευθύνη του κράτους.
·                     Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες των σχολείων και των μαθητών.



Το Δ.Σ.

LinkWithin