Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

19 Φεβρουαρίου 2017

Κινητοποίηση 21/02 ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα – Προκήρυξη τοπικής πανζακυνθιακής απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία και από κοινού με άλλα σωματεία για απορρίμματα-Νοσοκομείο

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 19/02/2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:18

Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Κινητοποίηση 21/02 ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα – Προκήρυξη τοπικής πανζακυνθιακής απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία και από κοινού με άλλα σωματεία για απορρίμματα-Νοσοκομείο»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου καλεί σε συλλαλητήριο στις 21 Φεβρουαρίου στις 19.30 στο ΕΚΖ (Ευγενίδου 5) ενάντια στα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στοχεύουν ενάντια στους εργαζομένους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους και τους ανέργους. Στην επίθεση που εξαπολύει το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του και οι θεσμοί για να περιφρουρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, οφείλουμε τα λαϊκά στρώματα που έχουμε αντικειμενικά κοινό συμφέρον να αντισταθούμε.

Την ίδια ώρα, τα τοπικά προβλήματα της Υγειονομικής Περίθαλψης, λόγω της απαξίωσης των δομών του Νοσοκομείου και των απορριμμάτων που παραμένουν στους δρόμους προκαλώντας τεράστια προβλήματα υγιεινής στους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες, γιγαντώνονται. Οι ευθύνες της κυβέρνησης , της Περιφέρειας και του Δήμου είναι τεράστιες. Για τους λόγους αυτούς, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Ε.Κ.Ζ. και παίρνει απόφαση για προκήρυξη 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ στη Ζάκυνθο με ανοιχτή ημερομηνία και σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα σωματεία που μετέχουν στη δράση, με τα εξής αιτήματα:



ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ:
-     Αμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια
-     Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου
-     Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, της Μοναδας Εντατικής Θεραπείας
-     Επανδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
-     Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο
-     Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας στο νησί.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ:
-     Να βρεθεί άμεσα λύση για τα σκουπίδια με ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή των απορριμάτων και λειτουργία των όποιων εγκαταστάσεων διαχείρισης από τις υπηρεσίες του δήμου, με διεκδίκηση και εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονο εξοπλισμό, υποδομές, προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας
-     Να γίνουν τώρα απολυμάνσεις στους συσωρευμένους όγκους σκουπιδιών
-     Καμμία αύξηση των τελών


Το Δ.Σ.


LinkWithin