Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

30 Νοεμβρίου 2016

Ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση και εκλογή νέου Δ.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 29/11/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 72
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση και εκλογή νέου Δ.Σ.»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους συναδέλφους σε Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

·         Εκλογή Προεδρείου της Γ.Σ.
·         Απολογισμός πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ.
·         Οικονομικός και διαχειριστικός απολογισμός
·         Τοποθετήσεις επί των πεπραγμένων από εκπροσώπους των παρατάξεων και συναδέλφους
·         Ερωτήσεις-Τοποθετήσεις συναδέλφων
·         Δευτερολογία Δ.Σ.
·         Ενημέρωση από τους αιρετούς του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ
·         Διάφορα θέματα - Ψηφίσματα
·         Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
·         Προτάσεις προς το νέο Δ.Σ.
·         Εκλογή νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικού Συμβουλίου


Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 14.00 μ.μ. έως τις 19.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου ΜΟΝΟ αν διαπιστωθεί απαρτία.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

συμμετέχουμε μαζικά στις διαδικασίες ενεργά και χωρίς απάθεια. Η παρουσία όλων μας κρίνεται επιβεβλημένη, ανεξαρτήτως σχέσεων εργασίας (Μόνιμοι, Αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, Ωρομίσθιοι).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη της ΕΛΜΕΖ (Μόνιμοι, Αποσπασμένοι στην Πρωτοβάθμια ή σε ΙΕΚ, Αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου και Ωρομίσθιοι), που είναι τακτοποιημένα οικονομικά.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να εγγραφούν μέλη της ΕΛΜΕΖ, ότι οι εγγραφές θα γίνονται κατά την διάρκεια της Γ.Σ. και των εκλογών.

16 Νοεμβρίου 2016

Όλοι στο συλλαλητήριο 17/11 στις 19.00 για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 15/11/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 71
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Όλοι στο συλλαλητήριο 17/11 στις 19.00 για την επέτειο του Πολυτεχνείου»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Νοέμβρη του 1973 λαός και νεολαία εξεγέρθηκαν ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Σε μια μακρά αλυσίδα αντιστασιακών πράξεων στη διάρκεια της εφτάχρονης χούντας, η εξέγερση του Νοέμβρη αποτελεί την κορωνίδα.

Οι χιλιάδες των αγωνιστών που βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, δολοφονήθηκαν άφησαν την πιο σημαντική παρακαταθήκη: ότι μπροστά σε ένα λαό που αγωνίζεται κανένας εχθρός δε μπορεί να σταθεί όρθιος.

Η μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία μπορεί να βελτίωσε τους όρους διεξαγωγής των λαϊκών αγώνων, ωστόσο δεν έλυσε τα προβλήματα που ταλάνιζαν και ταλανίζουν τη λαϊκή οικογένεια: φτώχεια, ανεργία και ειδικά τα τελευταία χρόνια μετανάστευση στο εξωτερικό.

Όσες παραχωρήσεις μπόρεσε να αποσπάσει το κίνημα των εργαζομένων αποδείχθηκαν προσωρινές μπροστά στη λαίλαπα της καπιταλιστικής κρίσης που σάρωσε τις όποιες κατακτήσεις. Από την άλλη μεριά, παλιοί και νέοι διαχειριστές του οικονομικού συστήματος, παρά τις όποιες υποσχέσεις και προεκλογικές εξαγγελίες, ακολούθησαν πιστά το δρόμο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών που είναι ο ίδιος δρόμος της συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα.

Ο Νοέμβρης του ’73 δίνει ακόμα και ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού, ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, τους υμνητές δηλαδή της στρατιωτικοφασιστικής χούντας, που αρνούνται την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Καταγγελία για την απαγόρευση διαδηλώσεων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 15/11/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 70
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για την απαγόρευση διαδηλώσεων»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ να προβεί σε απαγόρευση διαδηλώσεων, με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα.

Και μόνο η ημερομηνία επίσκεψης του απερχόμενου προέδρου της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης παγκοσμίως, που μεταξύ άλλων ευθύνεται και για το μακελειό των τελευταίων χρόνων στη μέση Ανατολή, αποτελεί πρόκληση. Στη μνήμη του λαού μας μένουν χαραγμένα τα συνθήματα της λαϊκής εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 στην είσοδο του Πολυτεχνείου «έξω αι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ», παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της «δεύτερης φορά αριστερής» συγκυβέρνησης να παρουσιάσει τον Αμερικανό πρόεδρο σαν περιστέρι της ειρήνης και «σύμμαχο της Ελλάδας» στις διεκδικήσεις της για το χρέος.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η επίσκεψη αυτή συνδέεται με την ακόμα ενεργότερη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε αυτούς που κυοφορούνται. Οι δηλώσεις για παραχώρηση νέας Νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο και αναβάθμιση του ρόλου της Σούδας, δεν προοιωνίζονται θετικές για το λαό εξελίξεις.

Η καλύτερη απάντηση στο κυβερνητικό θράσος των απαγορεύσεων και στην αλαζονεία που αντιμετωπίζει το λαό σα να έχει μνήμη χρυσόψαρου, είναι η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στο Καινούργιο Εργατικό Κέντρο.

11 Νοεμβρίου 2016

Απόφαση συμμετοχής της ΕΛΜΕ Ζακύνθου στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 10/11/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 69
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Απόφαση συμμετοχής της ΕΛΜΕ Ζακύνθου στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ»

Στις  19  και  20  Νοεμβρίου  2016   στο στάδιο Ειρήνης  και  Φιλίας  πραγματοποιείται  η  4η Πανελλαδική  Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ.

Το  ΠΑΜΕ  ως μέτωπο  συσπείρωσης  και αγωνιστικού  συντονισμού  συνδικαλιστικών οργανώσεων, σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Επιτροπών  Αγώνα, εκλεγμένων  συνδικαλιστών  που με όρους μαζικού κινήματος παλεύει  με βάση πλαίσιο  αιτημάτων που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης , με γραμμή  σύγκρουσης με τα συμφέροντα  των μεγάλων επιχειρηματικών – μονοπωλιακών  ομίλων, της εργοδοσίας , των  κυβερνήσεων  που τις υπηρετούν, των συμβιβασμένων  συνδικαλιστικών ηγεσιών και των διάφορων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών (ΕΕ- ΝΑΤΟ.)  απευθύνει  κάλεσμα  σε  κάθε σωματείο   για απόφαση  συμμετοχής  του στην 4η  Πανελλαδική  Συνδιάσκεψη σε έναν ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος  σε  ταξική βάση και κατεύθυνση απαλλαγμένου από τη θηλιά του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕΖ με βάση το παραπάνω  πλαίσιο αποφασίζει  τη συμμετοχή του στην  παραπάνω συνδιάσκεψη.
   

Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 24 Νοέμβρη στις 10.30 στο παλιό ΕΚΖ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 10/11/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 68
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 24 Νοέμβρη στις 10.30 στο παλιό ΕΚΖ»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).

·         Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
·         Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
·         Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
·         Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
·         «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.
·         Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.

Βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο
Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω-κάτω

Είναι ανάγκη τώρα οι Ομοσπονδίες, τα σωματεία να μπουν γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, την ενημέρωσης, της επιτυχίας της απεργίας στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις». Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Στα ταμπούρλο που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες, του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας.

Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Αυτές οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για άλλη μια φορά είχαν τη στήριξη του συνδικαλιστικού βραχίονα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Παρεμβάσεις) αφού όλοι μαζί καταψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ για γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, επέλεξαν το δρόμο της διάσπασης και της ακύρωσης του ενιαίου πανεργατικού αγώνα.
Έφτασαν στο σημείο μέσα από τις στήλες εβδομαδιαίου εντύπου να πανηγυρίζουν γιατί δεν πέρασε στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ «ο απεργιακός – αγωνιστικός σχεδιασμός του ΠΑΜΕ» δηλαδή η κλιμάκωση της πάλης με ενιαία γενική πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους. Ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση. Επί της ουσίας, δε θέλουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία εξάλλου συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΕΚΖ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 10/11/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 67
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΕΚΖ»

 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ εκφράζει την αλληλεγγύη του ενάντια στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ταξικού αγωνιστικού κίνημα του νησιού που περνάνε από δίκη την Παρασκευή 11 Νοέμβρη.

Δικάζονται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, Κωνσταντίνου Γιώργος, ο πρώην Πρόεδρος του Εργατ/κού Κέντρου, Στρούζας Τάκης και ο πρώην Γραμματέας της Τ.Ε. Ζακύνθου του ΚΚΕ, Μπέτσης Σπύρος, για την κινητοποίηση στην απεργία στις 24 Φλεβάρη του 2010.

Η ΕΛΜΕΖ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στις διώξεις των συνδικαλιστών. Απαιτεί την άμεση παύση κάθε δίκης ή άλλης δίωξης ενάντια στους συνδικαλιστές εργαζόμενους, για τη συνδικαλιστική τους δράση και τους αγώνες.

09 Νοεμβρίου 2016

Προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 04/11/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:66
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης»

Την Πέμπτη 10/11/2016 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου στις 8:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΖ, με κύρια θέματα:


1.   Προετοιμασία της Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 24/11.

2.   Πρόσκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. προς όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα για συμμετοχή στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα στις 19 και 20 Νοέμβρη.

3.   Οποιοδήποτε θέμα τεθεί από τους συναδέλφους.


Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως από σχέση εργασίας (Μόνιμοι-Αναπληρωτές-Ωρομίσθιοι), τα θέματα αφορούν το σύνολο του κλάδου.


LinkWithin