Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

24 Ιουνίου 2015

Πρόσκληση σε σύσκεψη

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 24/6/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 37
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr





ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε σύσκεψη»


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους συναδέλφους αναπληρωτές την Παρασκευή 26/6 και ώρα 13.00 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕΖ (Κολυβά 136 πίσω από το κτήριο της Νομαρχίας) σε σύσκεψη για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για το ζήτημα των διορισμών.



Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.


Το Δ.Σ.





09 Ιουνίου 2015

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών για αντιπροσώπους στο 17ο συνέδριο ΟΛΜΕ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 09/6/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 34
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα αρχαιρεσιών για αντιπροσώπους στο 17ο συνέδριο ΟΛΜΕ»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 17Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Σε παρένθεση τα αποτελέσματα του 2013



Παράταξη
Ψήφοι
Ποσοστό
ΕΔΡΕΣ
Ψήφισαν
156
(133)

Ε
Λ
Α
Β
Α
Ν

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(ΠΑΜΕ)
63
(77)



41,45%
(59,70)


1
(1)

Άκυρα
0
(0)
Λευκά
4
(4)
ΑΡΙΣΤΕΡΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
(ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ)
47
(28)
30,92%
(21,70)
1
(-)
Έγκυρα
152
(129)





ΔΑΚΕ
26
(24)
17,11%
(18,60)
-
(-)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
16
(-)
10,52%
(-)
-
(-)
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ): Προβής Φώτης με αναπληρωματικό τον Καργόπουλο Ανδρέα

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ): Τσικρίκα Αικατερίνη με αναπληρωματικό το Φιλίππου Θεοδόσιο


Το Δ.Σ.


07 Ιουνίου 2015

Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία! Όλοι την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 7.30 μ.μ στο καινούργιο ΕΚΖ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 04/6/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 33
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία! Όλοι την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 7.30 μ.μ στο καινούργιο ΕΚΖ»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκτιμά ότι οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου "μνημονίου".

Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές. 

Ο Γολγοθάς για τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί με νέα βάρβαρα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος και ισοπέδωση των κλαδικών μισθών, με νέα μέτρα στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία. Αυτά απαιτούν ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία και σε αυτή τη συζήτηση έχει μπει ήδη η κυβέρνηση. Δηλαδή στο παζάρι για την επιπλέον κατακρεούργηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, για την παραπέρα καταλήστευση του μόχθου μας!

Αν το νέο «μνημόνιο» βαφτίζεται συμφωνία ή το ανάποδο, έχει μηδαμινή σημασία όταν όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι, βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας.

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!

Δεν υπάρχει “έντιμος συμβιβασμός” με τους εργαζόμενους στην ανέχεια, όταν η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο! Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει σήμερα ως αίτημα τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση για να μπορεί να το αξιοποιεί με πλήρη ελευθερία η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο.

Ο “έντιμος συμβιβασμός” είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμφωνία που ετοιμάζεται έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:
·                     Aυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
·                     Κάλυψη όλων των απωλειών.
·                     Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
·                     Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
·                     Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
Τα στοιχεία είναι αμείλικτα! Μετά το 2012 οι κλαδικές ΣΣΕ έχασαν την ουσιαστική ισχύ τους καθώς η μεγαλοεργοδοσία τις προσπέρασε. Στις 1400 επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφτηκαν οι μισθοί μειώθηκαν από 10% ως 40%. Οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν από ενώσεις προσώπου, έφεραν μεγαλύτερο τσεκούρι στους μισθούς.

Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!

05 Ιουνίου 2015

Καταγγελία για τη διαδικασία επιλογής Δ/ντών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 04/5/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 32
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για τη διαδικασία επιλογής Δ/ντών»

Ανεξαρτήτως της θέσης κάθε παράταξης για το ρόλο των Διευθυντών στο Νέο Σχολείο, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταδικάζει την ενέργεια του ΥΠΟΠΑΙΘ να δώσει παράταση στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο είχε ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων την Τετάρτη 03/6/2015 και ώρα 14.00 ώστε να συνεδριάσουν τα διευρυμένα ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να προχωρήσουν στη μονογραφή των αιτήσεων. Ωστόσο, την ίδια ημέρα και  τρεις ώρες αφότου είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και καταγραφεί τα ονόματα και οι προτιμήσεις των υποψηφίων, το Υπουργείο με νέα εγκύκλιο έδωσε παράταση κατάθεσης υποψηφιοτήτων κατά δύο ημέρες.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου θεωρεί απαράδεκτη αυτή την ενέργεια του Υπουργείου καθότι καθιστά διάτρητη την όλη διαδικασία και για αυτό την καταγγέλλει απερίφραστα.

Το Δ.Σ.


01 Ιουνίου 2015

Για το ζήτημα των μετατάξεων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/5/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 31
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Για το ζήτημα των μετατάξεων»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου  εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια  του 2013 και 2014, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.
Σε καμιά περίπτωση τα λάθη, η αδιαφάνεια και οι επιλογές της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το καλοκαίρι του 2013, που οδήγησαν στην υποχρεωτική βίαιη μετάταξη χιλιάδων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, υπό την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, είχε ήδη προηγηθεί η κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, δεν μπορούν να διορθωθούν σήμερα με συνολική  ακύρωση όλων των μετατάξεων δημιουργώντας για μια ακόμα φορά προβλήματα και καθιστώντας θύματα τους εκπαιδευτικούς.
Η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την οικογενειακή και εργασιακή εξουθένωση 3.600 εκπαιδευτικών, αλλά θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις, τόσο σε όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει , όσο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά.
Καταθέτοντας ξανά τις ρεαλιστικές προτάσεις της ΟΛΜΕ για το θέμα, ζητάμε την  άμεση απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου.
Σχετικά με το θέμα της απόδοσης οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετατάχθηκαν υποχρεωτικά με το αρ. 82 παρ. 11 του ν. 4172/13 στην πρωτοβάθμια, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου  προτείνει τα παρακάτω:

Καταγγελία για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛ.ΠΕ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/5/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 30
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛ.ΠΕ.»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει το καινούργιο εργοδοτικό έγκλημα, αυτή την φορά στα ΕΛΠΕ. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης καταγγέλλουν την εντατικοποίηση της παραγωγής και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 εργατών, 4 εκ των οποίων κατέληξαν.
Ο εργασιακός μεσαίωνας στα ΕΛΠΕ που θεωρεί τους εργάτες «παράπλευρη απώλεια» στον ανελέητο διαγκωνισμό των μονοπωλίων για αύξηση των κερδών τους και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους αποκαλύφθηκε σε όλο του το «μεγαλείο»: εργολάβοι δουλέμποροι, 12ωρα με αυξημένη πίεση στους εργάτες.
Φυσικά, η Διοίκηση της εταιρείας επιχειρεί να απεκδυθεί των ευθυνών της, που τη βαρύνουν ακέραιες, μιλώντας για ανθρώπινο λάθος και για «τυχαίους παράγοντες».
Ευθύνες έχει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, γιατί σε ευθυγράμμιση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις υιοθετεί το δρόμο της ενίσχυσης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.

Η ανθρώπινη ζωή θα πάψει να είναι συγκρίσιμη με τα κέρδη –και για αυτό αναλώσιμη– όταν οι εργαζόμενοι οργανωθούν στους χώρους εργασίας και αντιμετωπίσουν την εργοδοτική επίθεση με προοπτική την αντεπίθεση των εργαζομένων και με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Καταγγελία για προσαγωγή απεργού-Κάτω τα χέρια από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 22/5/2015
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 29
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για προσαγωγή απεργού-Κάτω τα χέρια από την ΕΡΑ Ζακύνθου»


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της αστυνομίας Ζακύνθου να προσαγάγει το δημοσιογράφο της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρου Πομώνη, με την κατηγορία της «κατάληψης δημόσιας περιουσίας», ως απαράδεκτη και προκλητική.

Από τη στιγμή που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η επαναπρόσληψη των εργαζομένων της, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τους σκοπούς μιας τέτοιας εισαγγελικής ενέργειας. Ιδίως μάλιστα εφόσον ο χώρος ανήκει στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και ο προσαχθείς είναι πλέον εργαζόμενος της.

Καμία πρόκληση και καμία στοχοποίηση αγωνιστή δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπενθυμίζουμε στη κυβέρνηση ότι το μεγαλύτερο κεκτημένο αυτών των 2 χρόνων ελεύθερης ΕΡΤ ήταν η αλληλεγγύη. Και η αλληλεγγύη είναι ανίκητη!

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους που στάθηκαν όρθιοι και όρθιες απέναντι στο «μαύρο».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου απαιτεί την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της, καθώς επίσης και την πλήρη αποκατάσταση του απολυμένου προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ, χωρίς διαχωρισμούς, ακριβώς όπως είχαν στις 11.6.2013, θεωρώντας ότι ουδέποτε καταργήθηκε νόμιμα η ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της.

LinkWithin