Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

25 Νοεμβρίου 2014

Έξω οι αξιολογητές από τα σωματεία!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 25/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 58
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:

ΘΕΜΑ: «Έξω οι αξιολογητές από τα σωματεία!»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ κατά πλειοψηφία εκτιμά ότι με εργαλείο τον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση, κυβέρνηση – ΕΕ - επιχειρηματικοί όμιλοι, χτίζουν ένα σχολείο, «νέο» το λένε, που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Οι τελευταίες εξελίξεις, με την Τράπεζα Θεμάτων, που φέτος γενικεύεται, τη βάση του 10, αλλά και τα αναλυτικά προγράμματα, κάνουν φανερό τι επιδιώκουν, δείχνουν «πού πάει το πράγμα». Θέλουν ένα «νέο» σχολείο, που σπρώχνει το μαθητή στη κατάρτιση και στην πρόωρη εργασία, που διαμορφώνει τον αυριανό φτηνό κι ευέλικτο εργαζόμενο, σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

·               Όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση
·               Κανένας συνάδελφος να μην κάνει αίτηση για «οικειοθελή» αξιολόγηση, να μην παραδώσει έκθεση αυτοαξιολόγησης προς το Διευθυντή ή το Σχολικό Σύμβουλο. Κανείς να μην πάρει μέρος στις διαδικασίες. Αν δοθούν έντυπα αυτοαξιολόγησης, τα καταθέτουμε στην ΕΛΜΕ.
·               Να μην προχωρήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων στη συγκρότηση και λειτουργία των ομάδων εργασίας, όπως προβλέπει η διαδικασία για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
·               Με συλλογικά οργανωμένο τρόπο, μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, περιοδείες, συσκέψεις, να οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στον αντιδραστικό-κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Απαιτούμε να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό, νομοθετικό πλαίσιο που έχει σχέση με τη λεγόμενη αξιολόγηση
·               Να οργανώσουμε την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών για τους πραγματικούς στόχους της αξιολόγησης. Να αποκαλύψουμε τον αντιλαϊκό, ταξικό χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση
·               Έξω οι αξιολογητές από τα σωματεία. Διαγραφή από τις ΕΛΜΕ Περιφερειακών Διευθυντών, Διευθυντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων. Όσοι Διευθυντές Σχολείων γίνουν αξιολογητές δεν έχουν θέση στις ΕΛΜΕ

Με βάση τα παραπάνω, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ προτείνει στους συλλόγους να συμπληρώσουν το Πρακτικό του Σχολείου με την εξής απόφαση:

«Με βάση τις αποφάσεις του κλάδου και των σωματείων δε συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία αξιολόγησης»


Όλοι και όλες στην Πανελλαδική – Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη 10.30 στο παλιό ΕΚΖ
Να νεκρώσουν τα πάντα, να μην ανοίξει ούτε ένα σχολείο! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Το Δ.Σ.


24 Νοεμβρίου 2014

Προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 23/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 57
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:




ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης»

Την Τρίτη 25/11/2014 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου στις 8:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΖ, με κύρια θέματα:

1. Οργάνωση απεργίας 27/11
2. Αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως από σχέση εργασίας (Μόνιμοι-Αναπληρωτές-Ωρομίσθιοι), τα θέματα αφορούν το σύνολο του κλάδου.



Το Δ.Σ.


16 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 13/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 56
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ,
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα καταγγέλλει τις απαξιωτικές δηλώσεις του υπουργού παιδείας σε τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Οι δηλώσεις του, αποτελούν ακραίο δείγμα έσχατης περιφρόνησης προς τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αλλά και προς τις χιλιάδες των καθηγητών - μελών της ΟΛΜΕ.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι ο επιχειρών να ασκήσει υπουργικά καθήκοντα στην παιδεία κ. Ανδρέας Λοβέρδος δεν δίστασε να αμφισβητήσει το δικαίωμα του προέδρου της ΟΛΜΕ να εκφέρει άποψη σχετικά με το τι ωφελεί και τι βλάπτει παιδαγωγικά τα παιδιά, με το απαράδεκτο «επιχείρημα» ότι είναι «νοσηλευτής».

Αλήθεια, αγνοεί ο κ. υπουργός ότι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι ο εκλεγμένος, με καθ΄ όλα δημοκρατικές διαδικασίες, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 13/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 55
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ,
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Κυβέρνηση-Ε.Ε.-επιχειρηματικοί όμιλοι προωθούν την τσάμπα εργασία, αντικαθιστούν τη μόνιμη σταθερή δουλειά, πρώτα με ελαστικές σχέσεις εργασίας και τώρα με απλήρωτη εργασία, Ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους στη λειτουργία των σχολείων.
Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκτιμά ομόφωνα ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για κάλυψη των χιλιάδων κενών στα σχολεία από "εθελοντές"-άνεργους συναδέλφους μας, αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό. Ταυτόχρονα, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους στη λειτουργία των σχολείων.
Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού τσάκισαν τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (κι ετοιμάζονται να τους πάνε ακόμα παρακάτω), αφού άφησαν τα σχολεία με χιλιάδες κενά, αφού καθιέρωσαν κάθε είδος άθλιας και κακοπληρωμένης, ελαστικής εργασίας στο σχολείο (5μηνα, μπλοκάκι, ΑΜΩ κλπ...), τώρα προχωρούν κι ένα βήμα παραπέρα:
Σχεδιάζουν την τσάμπα εργασία αρχικά στα σχολεία και στην πορεία σε όλο το Δημόσιο, με το μανδύα του "εθελοντισμού". Θέλουν εργαζόμενους-δούλους του 21ου αιώνα!
Την ίδια στιγμή, δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος, ώστε να παρεμβαίνουν με τη μάσκα του "εθελοντή" και να περνούν την πόρτα του σχολείου τα κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα.
Αν καλυφθούν κενά "εθελοντικά" με απλήρωτους-άνεργους συναδέλφους μας, τότε ποιος αποκλείει στο μέλλον αυτό να το κάνει και μία εταιρεία, ένας Δήμος, η Εκκλησία κ.α., που θα "προμηθεύουν" με εκπαιδευτικούς τα σχολεία και θα καθορίζουν τις σχολικές δραστηριότητες;
Οι δηλώσεις Λοβέρδου πρέπει να σημάνουν ξεσηκωμό. Επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση και Ε.Ε. είναι αδίστακτοι, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Πρέπει να δοθεί άμεση, αγωνιστική απάντηση.

Να υπογραφούν άμεσα οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 13/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 54
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ,
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Να υπογραφούν άμεσα οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει ομόφωνα την προκλητική στάση του Υπουργού Παιδείας αναφορικά με το ζήτημα των παραιτήσεων-συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων.

Ο ίδιος ο Υπουργός που ομολογεί κυνικά ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ αφήνει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και με χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες ακόμα και σήμερα, σχεδόν ενάμιση μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους βρήκε τον "ένοχο" για τα κενά αυτά: τους εκπαιδευτικούς που καταθέτουν αίτηση για συνταξιοδότηση!
Στη βάση αυτή, αρνείται να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις-συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων με 30-35 χρόνια υπηρεσίας και με σοβαρά προβλήματα υγείας ή σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, με το αιτιολογικό ότι αυτές έγιναν εκπρόθεσμα.(λες και τα οικογενειακά προβλήματα προκύπτουν με βάση το πρόγραμμα του κάθε Υπουργού)!
Χαρακτηριστικό της υποκρισίας είναι ότι οι αιτήσεις παραίτησης-συνταξιοδότησης που απορρίφθηκαν ανέρχονται σε 300, όταν τα κενά είναι τουλάχιστον 4000 σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης, ακόμα και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προβλέπει τη δυνατότητα παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, για σοβαρούς λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου θεωρεί ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των συναδέλφων στην παραίτηση-συνταξιοδότηση, όποτε συμπληρώνουν τα απαραίτητα χρόνια προϋπηρεσίας και κατοχυρώνουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν.
Ειδικότερα, απαιτεί  την άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργού και την υπογραφή των παραιτήσεων-συνταξιοδοτήσεων, για σοβαρούς λόγους υγείας και σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, όπως προβλέπει και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Λύση υπάρχει και είναι μία για να καλυφθούν τα κενά:
οι μόνιμοι μαζικοί διορισμοί χιλιάδων εκπαιδευτικών, η μονιμοποίηση των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
10.30 στο παλιό Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΖ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ, 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 10.30 πμ ΠΑΛΙΟ ΕΚΖ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 13/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 53
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ,
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΖ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ, 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 10.30 πμ ΠΑΛΙΟ ΕΚΖ»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκτιμά κατά πλειοψηφία ότι οι εκπαιδευτικοί σε ταξική ενότητα με τους υπόλοιπους εργαζομένους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα δεν πρέπει να ανεχτούν τη λογική του «μικρότερου κακού, γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, εργαζόμενη-εργαζόμενε σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργη-άνεργε, Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!

Το μέλλον της εργατικής και της λαϊκής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη  ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας.
Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.

Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.

Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.

Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα. Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.

Η ενίσχυση της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δε θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογία και την ακρίβεια. Η τωρινή, μεγάλη κερδοφορία για τους μεγαλοξενοδόχους στον κλάδο του τουρισμού και η ακόμα πιο μεγάλη επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς για τους εργαζόμενους, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πώς εννοούν την ανάκαμψη.

Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας!
Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Είναι στο χέρι μας!

Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις. Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης. Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!

Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!

Όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Βρίσκεται στην πλευρά του παράδεισου για τη μεγαλοεργοδοσία και της κόλασης για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.

Μην περιμένεις “σωτήρες”!

14 Νοεμβρίου 2014

Για το θέμα των γραμματειών των σχολείων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 13/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 52
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ,
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Για το θέμα των γραμματειών των σχολείων»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου κατόπιν της συνάντησης με τους Δ/ντές των σχολείων στις 13/11 και πληροφοριών σχετικών με τη λειτουργία της γραμματείας σε σχολεία του νησιού, ομόφωνα εκτιμά τα εξής:

  1. οι συνάδελφοι πρέπει να αρνηθούν να αναλάβουν τα καθήκοντα της γραμματείας. Τα καθήκοντα αυτά δεν ανήκουν στο έργο (εκπαιδευτικό και διοικητικό) το οποίο οφείλουμε να παρέχουμε στους μαθητές και το σχολείο. Παρά το γεγονός ότι γίνεται επίκληση στο γεγονός ότι «τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν», πρέπει να γίνει κατανοητό από τους συναδέλφους ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να βάλει την προσωπική του άποψη για ομαλή λειτουργία του σχολείου του, πάνω από τα συλλογικά συμφέροντα του κλάδου.
  2. η ανάληψη καθηκόντων γραμματείας, καταστρατηγεί τα κατακτημένα δικαιώματά μας αναφορικά με το ωράριο εργασίας. Το Δ.Σ. ομόφωνα τονίζει ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα με την οποιαδήποτε δικαιολογία και με την προσωπική του στάση να παρατείνει το ωράριο παραμονής των συναδέλφων στα σχολεία. Από τη στιγμή που οι συνάδελφοι έχουν ολοκληρώσει τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα καθώς και τις εργασίες που ανέλαβαν, με βάση τον καταμερισμό εξωδιδακτικών εργασιών στην αρχή της χρονιάς, δεν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο χώρο του σχολείου.
  3. η θεσμοθετημένη ανάληψη γραμματείας από εκπαιδευτικούς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την υποχρέωσή μας (συλλογική ως κλάδου και ατομική ως εργαζομένων και ως εκπαιδευτικών) απέναντι στο 1.500.000 ανέργους. Είναι πράξη βαθύτατα αντισυναδελφική προς τους ανέργους η υποκατάσταση οποιουδήποτε εργαζομένου στα καθήκοντά του. Αντιθέτως χρέος είναι να δώσουμε μάχη ατομικά και συλλογικά για διορισμούς μονίμου προσωπικού στις γραμματείες όλων των σχολείων.

Σε περίπτωση που ασκηθεί οποιαδήποτε πίεση εκ μέρους Δ/ντη σχολείου προς τους συλλόγους διδασκόντων στην κατεύθυνση της ανάληψης καθηκόντων γραμματείας, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα αποφασίζει να προβεί σε ονομαστική καταγγελία του Δ/ντή.



ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ σήμερα Παρασκευή 14/11 στη 1 μ.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ζακύνθου για το ζήτημα της κάλυψης των κενών των σχολείων με μόνιμο προσωπικό και ακολούθως στην παράσταση διαμαρτυρίας σε Δήμο και Περιφέρεια για τα ζητήματα της στελέχωσης των σχολείων με μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα, τη γραμματειακή υποστήριξη και τη φύλαξη των σχολείων.

13 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ 41Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 13/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 51
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ,
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «ΓΙΑ ΤΗΝ 41Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ»

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκτιμά ομόφωνα ότι ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές λαϊκής πάλης σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας. Η αντίσταση του λαού στη στρατιωτική δικτατορία και τους υποστηρικτές της, αποτελεί σάλπισμα και πρόκληση για το λαϊκό κίνημα και σήμερα.

Το Πολυτεχνείο δεν περιορίστηκε στη διεκδίκηση των ελευθεριών στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας, αλλά έθεσε, έστω και όχι με πληρότητα και σαφήνεια, ζητήματα που την ξεπερνούν και την αμφισβητούν: «Έξω αι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Λαϊκή κυριαρχία».

Σήμερα, 41 χρόνια μετά και εν μέσω της καπιταλιστικής κρίσης που χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζομένων και όλου του λαού, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου που συμπυκνώνουν την απαίτηση για λαϊκή κυριαρχία παραμένουν επίκαιρα και ανεξόφλητη επιταγή του παρελθόντος.

Τα μέτρα και ο προϋπολογισμός που συνθλίβουν το λαό και ικανοποιούν τις ανάγκες των μονοπωλίων στόχο έχουν τη σωτηρία των καπιταλιστών από την κρίση. Πρόκειται για μέτρα ταξικά, που χτυπούν δηλαδή τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, για να ωφεληθούν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές. Έξοδος από την κρίση προς όφελος και των μεν και των δε, δεν υπάρχει. Το ερώτημα που τίθεται ξεκάθαρα πλέον είναι: ή με το Κεφάλαιο ή με την εργατική τάξη.
Οφείλουμε να ενδυναμώσουμε την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, σε γειτονιές και σε σχολεία με προσανατολισμό που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Οφείλουμε να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ικανοποιητικές αποδοχές.
Οφείλουμε να κηρύξουμε «πόλεμο» στις επερχόμενες αντιλαϊκές αλλαγές στο ασφαλιστικό
Απαιτείται ταξική ενότητα και οργανωμένη δράση για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία-Παιδεία. Εδώ και τώρα άμεση χρηματοδότηση όλων των σχολείων του νησιού με κονδύλι που θα είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες τους. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των μαθητών για τη λειτουργία των σχολείων.
Ο πλούτος που παράγεται ανήκει σε όλους τους εργαζομένους και το λαό που τον παράγουν με το μόχθο τους. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να οργανωθεί με κατεύθυνση ανυπακοής και απειθαρχίας απέναντι στους καπιταλιστές και την ΕΕ, με κατεύθυνση την ανατροπή της αστικής τάξης και την εγκαθίδρυση της δικής του εργατικής-λαϊκής εξουσίας. Μόνο αυτός ο δρόμος δίνει προοπτική για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΕΚΖ, συμμετέχει στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 7.30 το απόγευμα στην Περιφέρεια.

10 Νοεμβρίου 2014

Δράσεις και κινητοποίηση για τα κενά εκπαιδευτικών, την έλλειψη γραμματέων, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών στα σχολεία

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 09/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 50
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:


ΘΕΜΑ: «Δράσεις και κινητοποίηση για τα κενά εκπαιδευτικών, την έλλειψη γραμματέων, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών στα σχολεία»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ κατά πλειοψηφία καταγγέλλει την πολιτική ΕΕ και συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που οδηγεί τα σχολεία να λειτουργούν υποστελεχωμένα σε εκπαιδευτικό και υπόλοιπο βοηθητικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα (10/11), ακόμα και με βάση τα στοιχεία της ΔΔΕ Ζακύνθου που απέχουν από τα αιτήματα του κλάδου (20 μαθητές ανά τμήμα Γενικής Παιδείας σε Γυμνάσια και Λύκεια, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια), λείπουν τουλάχιστον 20 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από τα σχολεία της Ζακύνθου.

Επιπλέον όλα τα σχολεία του νησιού, με ευθύνη της συγκυβέρνησης, έχουν μείνει χωρίς ουσιαστική φύλαξη, λόγω της απόλυσης των σχολικών φυλάκων.

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση αναφορικά με τη γραμματειακή υποστήριξη των σχολείων την οποία καλούνται να διεκπεραιώσουν οι συνάδελφοι, ενώ δεν αποτελεί δική τους αρμοδιότητα.

Η τραγική κατάσταση στα σχολεία ολοκληρώνεται με τις σχολικές καθαρίστριες από τις οποίες πολλές παραμένουν απλήρωτες εδώ και δύο μήνες και με οφειλές δεδουλευμένων από πέρυσι.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ διεκδικεί:
1.  Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών-κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς.
2.  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.
3.  Άμεση επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων με καθεστώς μονιμότητας
4.  Άμεση πρόσληψη μόνιμου διοικητικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία για τις ανάγκες γραμματειακής υποστήριξης των σχολείων-καμία ανάθεση γραμματειακών καθηκόντων σε συναδέλφους.
5.  Εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων-πρόσληψή τους με καθεστώς μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα

Για τη διεκδίκηση των παραπάνω το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ προγραμματίζει τις εξής δράσεις:

LinkWithin