Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

24 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση για την τράπεζα θεμάτων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 17/7/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 41
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση για την τράπεζα θεμάτων»


Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει ομόφωνα τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την τράπεζα θεμάτων. Μετά τα αποτελέσματα της εφαρμογής της τράπεζας θεμάτων σε βάρος των μαθητών σε πανελλαδικό επίπεδο, το Υπουργείο επιχειρεί με διαδοχικές ρυθμίσεις και τροπολογίες να συγκαλύψει τις ευθύνες του και τη στρατηγική του τροποποιώντας δήθεν προς το καλύτερο τις παραμέτρους με βάση τις οποίες κάποιος μαθητής προβιβάζεται στην επόμενη τάξη.

Αυτές οι εξελίξεις πιστοποιούν ότι το Υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση της αναζήτησης νέων μοχλών απόρριψης των μαθητών από το σχολείο. Άλλωστε στελέχη του δήλωσαν πως είναι εντός πλαισίου των ευρωπαϊκών δεδομένων το 15% των μαθητών να παραπέμπεται ή να αποτυγχάνει, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνει το σχολείο και να στρέφεται πρόωρα στην κατάρτιση και τη μαθητεία. Το ίδιο δηλαδή το Υπουργείο συνειδητά «πριμοδοτεί» τη μαθητική διαρροή.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ εγκαίρως, με την ανοιχτή επιστολή προς γονείς και μαθητές (Α.Π. 31/11-5-2014) είχε προειδοποιήσει συναδέλφους, γονείς και μαθητές για τον πραγματικό στόχο της τράπεζας θεμάτων που δεν είναι άλλος από το να γιγαντωθεί η παραπαιδεία και το να στραφούν οι μαθητές στην πρόωρη κατάρτιση και τη μαθητεία. Άλλωστε αυτή είναι η σαφής και ξεκάθαρη επιλογή των μονοπωλίων, της ΕΕ και της συγκυβέρνησης, προκειμένου οι καπιταλιστικές οικονομίες των χωρών της ΕΕ να γίνουν πιο ανταγωνιστικές: λίγοι και εκλεκτοί να ολοκληρώνουν την εκπαίδευση και τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών να γίνονται μισθωτοί σκλάβοι των 300 ευρώ χωρίς μόρφωση και χωρίς δικαιώματα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές σε αγώνα για:

Άμεση άρση της επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 17/7/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:40
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Άμεση άρση της επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα καταγγέλλει την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Η συγκυβέρνηση εφαρμόζει απέναντι στους εργαζομένους της ΔΕΗ την πολιτική του «μαστιγίου», τώρα που πλέον δεν θέλει ούτε μπορεί να ακολουθήσει την πολιτική του «καρότου», πολιτική που εφάρμοσε απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους ναυτεργάτες, τους εργαζομένους του μετρό, στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η επίθεση της συγκυβέρνησης αφορά όλους τους εργαζομένους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα και είναι συνδεδεμένη με την επιχείρηση γενικευμένης νομοθετικής κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία που επιδιώκουν πλουτοκρατία, ΕΕ και συγκυβέρνηση.
Είναι μονόδρομος η αλληλεγγύη προς τους εργαζομένους της ΔΕΗ, ώστε να τσακιστεί ο αυταρχισμός και να ανατραπεί η πολιτική στην οποία στηρίζεται. Καμία νομιμοποίηση στο νόμο που προωθείται στη βουλή. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Καμία ανοχή στο ήδη υπάρχον ιδιωτικό και ιδιωτικοοικονομικό καθεστώς στην ενέργεια ούτε στη γραμμή της ΕΕ για περαιτέρω απελευθέρωσή της.
Για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγουν νικητές σε αυτή τη σύγκρουση με ΕΕ-πλουτοκρατία-κόμματα του ευρωμονόδρομου που στηρίζουν την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας οφείλουν να πάρουν στα χέρια τους τον παραγόμενο πλούτο, οφείλουν να τον κάνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία. Μόνο όταν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πάρουν στα χέρια τους την οικονομία, η ενέργεια θα υπηρετεί μια ανάπτυξη που δεν θα έχει στο κέντρο το κέρδος αλλά τις λαϊκές ανάγκες.

Αλληλεγγύη στο συνάδελφο Νίκο Κωστόπουλο, ηλεκτροδηγό στη ΣΤΑΣΥ, στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή της αργίας λόγω συμμετοχής στην απεργία της ΓΣΕΕ!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 17/7/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:39
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στο συνάδελφο Νίκο Κωστόπουλο, ηλεκτροδηγό στη ΣΤΑΣΥ, στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή της αργίας λόγω συμμετοχής στην απεργία της ΓΣΕΕ!!»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα καταδικάζει την επιβολή ποινής αργίας μιας ημέρας από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στον ηλεκτρoδηγό Νίκο Κωστόπουλο, εκλεγμένο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΗΕΚ με τη ΔΑΣ, επειδή στις 9/4/2014 συμμετείχε στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ κόντρα στην επιστράτευση που είναι σε ισχύ ενάμιση χρόνο. Η ενέργεια αυτή καθώς και ο πειθαρχικός έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη και για άλλους εργαζόμενους που αγνόησαν την επιστράτευση και απέργησαν έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, να οδηγήσει σε παραίτηση από το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ενώνει τη φωνή του με όλα τα σωματεία και τις δυνάμεις που αντιστέκονται στην ενέργεια της διοίκησης και αντιδρούν ουσιαστικά πιέζοντας να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων το «δικαίωμα» της κυβέρνησης να εφαρμόζει μέτρα όπως η επίταξη και της διοίκησης να ποινικοποιεί τους αγώνες πρωτοπόρων εργατών. Η στάση εργασίας την Πρωτομαγιά δείχνει ότι η μαζική συμμετοχή μπορεί να φέρει αποτέλεσμα στο ουσιαστικό σπάσιμο της επιστράτευσης, με τέτοια αγωνιστικά βήματα μπορούμε να τους αναγκάσουμε να άρουν την επίταξη.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται με τέτοιες ενέργειες, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαχητικά, πρωτοπόρα, με περισσότερο πείσμα κόντρα στις στοχεύσεις των διοικήσεων.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε να θέτει συνδικαλιστές του δημοσίου σε αργία. Να μην επιτρέψουμε να μπει η δράση του λαού στο γύψο


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 17/7/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:38
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Η κυβέρνηση ξεκίνησε να θέτει συνδικαλιστές του δημοσίου σε αργία. Να μην επιτρέψουμε να μπει η δράση του λαού στο γύψο»


Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει ομόφωνα την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να θέσει σε αργία τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετή εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων «Γ. Ρίτσος». Η συναδέλφισσα διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).
Η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία τώρα, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, είναι πολιτική πράξη αυταρχισμού που επιδιώκει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να δημιουργήσει κλίμα φόβου! Η υπόθεση αυτή εντάσσεται στις γενικότερες διαβεβαιώσεις που δίνει ο αστικός πολιτικός κόσμος στην πλουτοκρατία ότι θα βάλει το λαό στο γύψο, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αυτή την πολιτική πρέπει να θέσει στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό κίνημα, να την αποδομήσει και να την ανατρέψει. Ο λαός οργανωμένος και ταξικά προσανατολισμένος έχει τη δύναμη να προασπίσει τη συνδικαλιστική δράση, να αμυνθεί αποτελεσματικά και να αντεπιτεθεί.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Αναπληρωτές-ωρομίσθιοι-5μηνίτες μέσω ΕΣΠΑ: να καταβληθεί εδώ και τώρα το επίδομα ανεργίας σε όλους!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 17/7/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:37
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: « Αναπληρωτές-ωρομίσθιοι-5μηνίτες μέσω ΕΣΠΑ: να καταβληθεί εδώ και τώρα το επίδομα ανεργίας σε όλους!»


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει ομόφωνα ότι χωρίς επίδομα ανεργίας και με μηδενικό εισόδημα έχουν μείνει χιλιάδες εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό (ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές κ.α.), που εργάστηκαν με διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας στα σχολεία (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, 5μηνιτες, κλπ).
Ο ΟΑΕΔ δεν τους χορηγεί το επίδομα ανεργίας, καθώς για να θεμελιώσουν το δικαίωμα να παίρνουν έστω αυτό το πενιχρό βοήθημα πρέπει να συμπληρώνουν 125 εργάσιμες ημέρες μέχρι το τέλος Απριλίου.
Ωστόσο, χιλιάδες αναπληρωτές προσλήφθηκαν μέσα στο Δεκέμβρη, το Γενάρη, ακόμα και το Φλεβάρη, παρότι υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς χιλιάδες κενά. Σαν αποτέλεσμα, όσοι εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν από αρχές Δεκέμβρη και μετά δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα και δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας. Το ίδιο συμβαίνει και με το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Χωρίς επίδομα ανεργίας μένουν και όσοι εργάστηκαν με 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, καθώς τα ένσημα του προγράμματος δεν επαρκούν για την καταβολή του επιδόματος.
Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται στην γενική και ειδική εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, μένουν άφραγκοι το καλοκαίρι και όχι μόνο αυτό…Μένουν χωρίς την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη! Είναι συνάδελφοι που κάθε χρόνο βιώνουν το Γολγοθά της ανασφάλειας και σε πολλές περιπτώσεις της ανέχειας αφού αναγκάζονται να δουλέψουν μακριά από τα σπίτια τους, με πενιχρό μισθό που δεν φτάνει ούτε για τα απαραίτητα. Είναι συνάδελφοι που κάθε χρόνο, για χρόνια ολόκληρα, περιφέρονται σε όλη τη χώρα και δε γνωρίζουν αν θα έχουν δουλειά από Σεπτέμβρη.
Στην ίδια κατάσταση, χωρίς επίδομα ανεργίας, βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μόλις 1 στους 10 άνεργους λαμβάνει το πενιχρό επίδομα ανεργίας! Την ίδια ώρα που μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές κράτους και εργοδοσίας, κυβέρνηση-Ε.Ε. κόβουν τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ, βουλιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, προχωρούν σε νέες περικοπές στα επιδόματα του ΟΑΕΔ (οικογενειακό, μητρότητας κ.α.), πετσοκόβουν τις επικουρικές, ετοιμάζουν νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό.

LinkWithin