Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

27 Ιουνίου 2014

Απόφαση για την Τακτική Γ.Σ. της ΟΛΜΕ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 26/6/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:36
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Απόφαση για την Τακτική Γ.Σ. της ΟΛΜΕ»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ κατά πλειοψηφία εκτιμά ότι ένα χρόνο μετά το συνέδριο της ΟΛΜΕ, τις διαθεσιμότητες-απολύσεις και τους αγώνες του προηγούμενου Σεπτέμβρη, καλούμαστε να κάνουμε αποτίμηση της συνδικαλιστικής δράσης της φετινής χρονιάς αλλά και απολογισμό της έως τώρα πορείας του κινήματος των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων γενικότερα.

Ενώπιον όλων των συναδέλφων τίθεται το εξής καίριο ερώτημα: γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δε μπόρεσε να αντισταθεί αποτελεσματικά στην επίθεση κυβέρνησης-μονοπωλίων-Ε.Ε.; Γιατί δεν κατάφερε να εμποδίσει ή ακόμα και να ματαιώσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα;

Η εκτίμηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ είναι ότι το κίνημα βρέθηκε αφοπλισμένο και εγκλωβισμένο σε αυταπάτες ότι η αλλαγή μιας κυβέρνησης ή ενός Υπουργού μπορούν να αποτρέψουν την αντιλαϊκή επίθεση. Ο «κυβερνητισμός» αυτός έχει καλλιεργηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες συνειδητά από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ οι οποίες στήριξαν και στηρίζουν τη μήτρα της αντιλαϊκής πολιτικής: την Ε.Ε. και τα μονοπώλια. Η προοπτική της ζωής, το βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματα των εργαζομένων είχαν αφεθεί στην πολιτική σύγκλισης με τις χώρες της Ε.Ε. Ισχυρίζονταν οι δυνάμεις αυτές ότι οι εργαζόμενοι και τα μονοπώλια μπορούν να συμβιβαστούν αμοιβαία και επωφελώς και ότι η Ε.Ε. είναι «το κοινό σπίτι» των λαών της Ευρώπης.

Ακριβώς επειδή στο μεγαλύτερο μέρος του κινήματος δεν κυριαρχούσε η ταξική γραμμή πάλης, αλλά η γραμμή του εφησυχασμού και του συμβιβασμού με Ε.Ε. και μονοπώλια, ακριβώς για αυτό το λόγο το κίνημα βρέθηκε απροετοίμαστο στη σφοδρότητα της επίθεσης που δέχτηκε.
Ακριβώς επειδή στο κίνημα κυριάρχησε η θέση του «αντιμνημονιακού αγώνα», ακριβώς για αυτό το λόγο το κίνημα δε σημάδεψε σωστά τον υπεύθυνο, δε μπόρεσε να συσπειρώσει δυνάμεις και να έχει επιτυχίες στους αγώνες του.

ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ,
·         υιοθέτησαν και στήριξαν τη ρίζα των προβλημάτων, τον ευρωμονόδρομο και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν το κίνημα να πορευτεί κάτω από ξένη σημαία, κάτω από τα λάβαρα της Ε.Ε. και της ΟΝΕ.
·         έδωσαν πολιτική στήριξη στην στρατηγική της Ε.Ε. Συμφώνησαν με τη συνθήκη του Μάαστριχτ η οποία κατ’ ουσία θεωρεί την εκπαίδευση εμπόρευμα
·         αποδέχτηκαν την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή στη στρατηγική που επέβαλλε την άρση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα των μισθών, τη μείωση του λεγόμενου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, κ.ά. Η στρατηγική της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας και του «μικρότερου κράτους» είναι απολύσεις, ανατροπές σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, κοινωνικές υποδομές.

ΣΥΝΕΚ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
·         θέλουν το κίνημα «νεροκουβαλητή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιδίωξή της να γίνει κυβέρνηση. Θέλουν τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους σε ρόλο κομπάρσου στην εναλλαγή κυβερνήσεων που όμως όλες τους, αφού αποδέχονται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ, θα χτυπούν τον ίδιο το λαό.
·         μίλησαν ανοιχτά για απεργίες χωρίς απεργούς, δηλώνοντας ανοιχτά πως δεν τους νοιάζουν τα ποσοστά συμμετοχής αρκεί να παίζει στα κανάλια η απεργία. «Ψηφίζουμε απεργία και δε χρειάζεται να την κάνουμε», έλεγαν ανοιχτά εκπρόσωποί τους. Η τακτική των ΣΥΝΕΚ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για δήθεν "ανένδοτους αγώνες", με καλέσματα για απεργίες διαρκείας, οδηγεί πιο βαθιά στον εκφυλισμό και στη διάλυση όταν δεν πατούν στις διαθέσεις των εργαζομένων, όταν δεν έχουν ως σκοπό την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, όταν δεν περιέχουν στοιχειώδη πρόβλεψη για τη συνέχεια και αποτελεσματικότητα του αγώνα.

Αυτή είναι η κατεύθυνση που υιοθετούν οι τέσσερις αυτές παρατάξεις: είναι η κατεύθυνση που θέλει τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζομένους επαίτες του πλούτου που οι ίδιοι παράγουν

Αυτός ο προσανατολισμός της ΟΛΜΕ, αυτό το περιεχόμενο πάλης που δε βάζει το ζήτημα του ποια τάξη έχει την εξουσία (οικονομική και πολιτική) και υπέρ ποιας τάξης ασκείται η εξουσία αυτή, αφόπλισε το συνδικαλιστικό κίνημα. Γι’ αυτό το κίνημα βρέθηκε απροετοίμαστο και οι αγώνες μας δεν μπόρεσαν να γίνουν αποτελεσματικοί.

Εδώ βρίσκεται η ουσία της κρίσης του συνδικαλιστικού κινήματος, της ιδεολογικής, πολιτικής και οργανωτικής του υποχώρησης κι εδώ βρίσκονται οι διαχρονικές και ιστορικές ευθύνες της πλειοψηφικής ηγεσίας της ΟΛΜΕ.

Και με την Ε.Ε. και με τα λαϊκά δικαιώματα, και με την καπιταλιστική ανάπτυξη και με τα λαϊκά συμφέροντα ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Είναι σίγουρο ότι το κίνημα των εκπαιδευτικών και το εργατικό κίνημα γενικότερα έχει πολιτικό περιεχόμενο. Για το πολιτικό αυτό περιεχόμενο ανοίγονται δύο δρόμοι που δε συναντιούνται πουθενά, που δε μπορούν να συνυπάρξουν:

Ή     το κίνημα θα αποδεχτεί ως «άγια των αγίων» την Ε.Ε., τα μονοπώλια και την εξουσία τους, οπότε οι λαϊκές ανάγκες θα οδηγούνται σε σφαγιασμό για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ή     το κίνημα θα βάλει πλώρη για τη δική του οικονομική και πολιτική εξουσία, οπότε η οικονομία και η κοινωνία θα λειτουργούν με βάση όχι τα κέρδη αλλά με βάση τις ανάγκες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 26/6/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:35
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου κατά πλειοψηφία καταγγέλλει την προσπάθεια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ να κάνουν υδρόλυση στα χημικά της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας το αμερικανικό πλοίο «Cape Ray». Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κατ’ ουσία στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια των ιμπεριαλιστών, καθώς το μόνο που ζητά, είναι «λήψη απαραίτητων μέσων προστασίας», την ίδια ώρα που δήθεν κόπτεται και ενδιαφέρεται για την «προστασία του περιβάλλοντος». Τρεις ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, δημοσιεύτηκε ΦΕΚ που αναφέρει ότι τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουλίου απαγορεύεται το ψάρεμα νοτιοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, ενώ το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης κάνει λόγο για «προστασία των οικοσυστημάτων, των αλιευμάτων και του γόνου»!

Την ίδια ώρα μια σειρά τοπικών αρχών «ποιούν την νήσσαν» για το θέμα. Σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Ζακύνθου αναφέρεται ρητά ότι «χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο και η Αλβανία -οι οποίες διαθέτουν εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων αποβλήτων- έχουν ήδη αρνηθεί την καταστροφή των χημικών όπλων εντός των συνόρων τους, επικαλούμενες “έλλειψη υποδομών”.»

Δεν πρέπει να διαφύγει την προσοχή μας ότι η όλη αυτή δράση είναι προϊόν των σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σχεδιασμών στους οποίους η Ελλάδα μετείχε και μετέχει ενεργά. Πέρα από το επικίνδυνο των εμπλοκών στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το λαό, πλέον τίθενται σοβαρά ζητήματα για την υγεία και τη ζωή του. Ο κίνδυνος να μολυνθεί η Μεσόγειος και τα νερά της Ζακύνθου με χημικά τοξικά απόβλητα είναι άμεσος και υπαρκτός.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ θεωρεί ότι η επιλογή των περιοχών για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας είναι ενδεχόμενο να σχετίζεται με την επιτάχυνση της ανεξέλεγκτης άντλησης υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου αλλά και με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μια και οι συγκεκριμένες περιοχές θα έχουν απονεκρωθεί.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ είναι εχθρός των λαών και υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος της ζωής μας, σε βάρος των λαών της περιοχής.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί σε αγώνα για να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή της Μεσογείου και της περιοχής μας, για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού.

24 Ιουνίου 2014

Προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 24/6/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:34
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr




ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης»

Την Πέμπτη 26/6/2014 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΖ, με κύρια θέματα:



1.         Εν όψει της μετασυνεδριακής Γ.Σ. της ΟΛΜΕ, αποτίμηση της πορείας του κλάδου κατά τη συνδικαλιστική περίοδο 2013-14.

2.                      Συνδρομές των μελών της ΕΛΜΕΖ

3.                      Οποιοδήποτε άλλο θέμα τεθεί από τους συναδέλφους.


Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως από σχέση εργασίας (Μόνιμοι-Αναπληρωτές-Ωρομίσθιοι).


  
Το Δ.Σ.

19 Ιουνίου 2014

Ενημερωτικό σημείωμα-κάλεσμα σε νέα κινητοποίηση για την παρεμπόδιση πραγματοποίησης σεμιναρίων για την αξιολόγηση

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 19/6/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Ενημερωτικό σημείωμα-κάλεσμα σε νέα κινητοποίηση για την παρεμπόδιση πραγματοποίησης σεμιναρίων για την αξιολόγηση»

Φωτογραφία από την κινητοποίηση-
μπλοκάρισμα των σεμιναρίων αξιολόγησης
Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ενημερώνει τους συναδέλφους ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων στους Δ/ντές σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπ/σης για την αξιολόγηση. Η παρουσία των συναδέλφων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης έξω από το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου απέτρεψε την είσοδο επιμορφωτών και επιμορφούμενων στο χώρο και τη διεξαγωγή των σεμιναρίων.

Το ΔΣ καλεί τους συναδέλφους και αύριο 20/6, δεύτερη ημέρα πραγματοποίησης των σεμιναρίων, να δώσουν το «παρών» έξω από το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου στις 3 μ.μ., προκειμένου να δείξουν κι έμπρακτα την αντίθεσή τους στην «αξιολόγηση». Επίσης καλεί τους Δ/ντές των σχολείων να κάνουν χρήση των 3/ωρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας (4.00-7.00 και 7.00-10.00 μ.μ.) και να μη συμμετάσχουν στα σεμινάρια επιμόρφωσης.

16 Ιουνίου 2014

Κινητοποίηση ενάντια στα σεμινάρια 19-20/6 στις 15:00 στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 11/6/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:33
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Κινητοποίηση ενάντια στα σεμινάρια 19-20/6 στις 15:00 στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου»

ΟΧΙ στα σεμινάρια για την προώθηση της επέλασης ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών!!!

Μαζί δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, εργαζόμενοι στην

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πέμπτη και Παρασκευή 19 και 20 Ιούνη στις 15:00 έξω από το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου

Να μη λείψει κανείς και καμία!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ κατά πλειοψηφία εκτιμά ότι συγκυβέρνηση – πλουτοκρατία - ΕΕ – Υπουργείο Παιδείας δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Προχωράνε στα σεμινάρια «επιμόρφωσης» διευθυντών σχολείων για τις αναδιαρθρώσεις και τις απολύσεις μέσω της αξιολόγησης, την Πέμπτη 19 Ιούνη και την Παρασκευή 20 Ιούνη, στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου.

Επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του σχολείου και του δημόσιου τομέα της οικονομίας ευρύτερα. Γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι «διαρθρωτικές» αλλαγές στην εκπαίδευση στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων για ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία. Στόχος του αντιδραστικού ελέγχου («αξιολόγησης») είναι να πλήξουν μόνο τα εργασιακά των καθηγητών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση γίνονται ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα των μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, την επέλαση ενάντια στο δικαίωμα της ασφάλισης και της υγείας-πρόνοιας. Ήδη και στην εκπαίδευση κάνουν την εμφάνισή τους προγράμματα κοινωφελούς με πενταμηνίτες συναδέλφους (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ) με μάξιμουμ τα 490 ευρώ / μήνα, ανασφάλιστους που πληρώνονται με μεροκάματο. Αυτό το μεσαίωνα θέλουν να γενικεύσουν για όλους.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ δεν το κρύβουν ότι ετοιμάζουν μέσω και του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου, της λεγόμενης αξιολόγησης, 11 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.
Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης – μεγαλοεπιχειρηματιών - ΕΕ, πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Δεν περιμένουμε καμία λύση «από τα πάνω», από τους λεγόμενους παλιούς ή νέους κυβερνητικούς «σωτήρες». Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για λύσεις σε όφελος του λαού έξω από τους ταξικούς - λαϊκούς αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έγγραφο του ΙΝΕΠ με Α.Π. 5166/19-5-2014, ως ημ/νίες πραγματοποίησης των σεμιναρίων για τη Ζάκυνθο ορίζονται 26 και 27/6. Ωστόσο κάτω από το κύμα αντιδράσεων που έχει ξεσηκωθεί και έχει οδηγήσει σε ματαίωση των σεμιναρίων  σε ολόκληρη την Ελλάδα, φαίνεται ότι γίνονται κινήσεις «εν κρυπτώ».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους Δ/ντές των σχολείων της Β΄θμιας σε συνάντηση-σύσκεψη την Τετάρτη 18/6 στο 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου στις 20.30.

Επιπλέον, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας 4.00 – 7.00 και 7.00 – 10.00 μ.μ. στις 19 και 20/6,  προκειμένου οι Δ/ντές των σχολείων να μη συμμετάσχουν στα σεμινάρια επιμόρφωσης.

Όλοι στον Αγώνα, όλοι στους δρόμους. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση τώρα.
ΟΧΙ σε ΟΛΕΣ τις απολύσεις-ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες.

·         Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
·         Μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
·         Αντιστεκόμαστε στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
·         Όχι στη σύνδεση μισθού - αξιολόγησης.
·         Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των εκπαιδευτικών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
·         Κανένας διευθυντής σχολείου να μη γίνει αξιολογητής. Δεν έχουν θέση στα σωματεία οι αξιολογητές.
·         Δίνουμε τη μάχη στους Συλλόγους Διδασκόντων, να μην υιοθετηθούν οι δείκτες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, δηλαδή συνολικά η διαδικασία και το περιεχόμενο της αυτοαξιολόγησης. Στη βάση αυτή καταθέτουμε συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο ζητάμε να το υιοθετήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

15 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση για την καθυστέρηση των μεταθέσεων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 11/6/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:32
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση για την καθυστέρηση των μεταθέσεων»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα εκφράζει την ανησυχία του για την καθυστέρηση των μεταθέσεων. Είναι σκόπιμη και όχι διαδικαστικής φύσης η μη έκδοση των εγκυκλίων για τον προσδιορισμό των κενών της επόμενης σχολικής χρονιάς, βάσει των οποίων πραγματοποιούνται και οι μεταθέσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ θεωρεί ότι το Υπουργείο θα συνεκτιμήσει τα αποτελέσματα της τράπεζας θεμάτων στο Λύκειο, τη μείωση του αριθμού των μαθητών, τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών και άλλες «παραμέτρους» ώστε να ευθυγραμμίσει τα κενά των σχολείων με το πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της μόνιμης επιτήρησης από την ΕΕ, έχοντας, δηλαδή, ως δεδομένα την ανυπαρξία προσλήψεων, τις νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, τις περικοπές τμημάτων – κατευθύνσεων – επιλογών κ.λπ.

Ακόμη περισσότερο, το Υπουργείο λογαριάζει να γενικεύσει το θεσμό της «κοινωφελούς εργασίας», ώστε να καλύπτονται οι όποιες ανάγκες με ανασφάλιστη και πάμφθηνη εργασία. Εξάλλου, είναι ακόμη σε εκκρεμότητα οι υπογραφή των μετατάξεων και η οριστικοποίηση των μορίων εκατοντάδων εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται ακόμη μια φορά σε ομήρους και έρμαια των κυβερνητικών επιλογών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ απαιτεί να προχωρήσουν άμεσα οι μεταθέσεις και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με κενά προσδιορισμένα βάσει των πραγματικών αναγκών (δηλ. με κατάργηση του νέου σχολείου και της τράπεζας θεμάτων, 20άρια τμήματα το πολύ κλπ). Καμία περαιτέρω παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ατέρμονες διαδικασίες του ΥΠΑΙΘ.

LinkWithin