Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

28 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα 15 Συλλόγων Διδασκόντων ενάντια στις καταργήσεις τμημάτων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 20/06/2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:82

Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 

Τηλέφωνο
:
6976256581


Site
:


e-mail
:

Θέμα: «Σχέδιο ψηφίσματος προς τους Συλλόγους Διδασκόντων ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων»

Ο Σύλλογος διδασκόντων του……………………………………εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις επιχειρούμενες από το Υπ. Παιδείας καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία και θεωρεί αδιανόητη και αντιπαιδαγωγική τη λειτουργία τμημάτων με 27+ μαθητές.

Το περαιτέρω στοίβαγμα μαθητών στα τμήματα υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση και εκμηδενίζει τη δυνατότητα των εκπαιδευτικών να αναγνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή, να εμβαθύνουν στους κατάλληλους τρόπους παιδαγωγικής προσέγγισης και να συντελέσουν στην ολόπλευρη μόρφωσή τους.

Επιπλέον, ο συνωστισμός 27+ μαθητών στα τμήματα εδραιώνει την ύπαρξη τμημάτων δύο ταχυτήτων, ενισχύει ακόμα περισσότερο την παραπαιδεία, καθιστά αδύνατη τη λειτουργία εργαστηρίων, απαξιώνει εντελώς τη δημόσια εκπαίδευση και αυξάνει τα οικονομικά βάρη των οικογενειών.

Για τους παραπάνω λόγους, κι επιπλέον επειδή οι σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες το απαιτούν, ζητούμε τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό μαθητών τους 20 και 15 στις κατευθύνσεις.

  
Καλούμε γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικούς να αποτρέψουν από κοινού το στοίβαγμα των παιδιών μας, και να μην επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καλούμε και τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων να μην υποκύψουν σε ενδεχόμενες πιέσεις από τους προϊσταμένους τους, να συνυπογράψουν αυτό το κείμενο κρατώντας περήφανη στάση, που θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων τους, καθώς και το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων


LinkWithin