Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

05 Μαρτίου 2013

Αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών - Μείωση αναπληρωτών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 04/03/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 33


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581
ΚΟΙΝ.: ΔΔΕ Ζακύνθου, ΟΛΜΕ
Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:

 
Θέμα: «Αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών – Μείωση των αναπληρωτών»

Συνάδελφε, -ίσσα, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ η επικαιροποίηση του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», με στόχο να περάσει το μεγαλύτερο μέρος των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων μέσα στο 2013.

Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο, πως η αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει ως κύριο γνώμονα τη «βιωσιμότητα του χρέους» και τη «δημοσιονομική εξυγίανση». Έχει μόνιμο και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, είναι ταξική επιλογή για την περαιτέρω αναδιανομή πλούτου υπέρ της οικονομικής ολιγαρχίας και σε βάρος του ελληνικού λαού. 
 
Την ίδια στιγμή που εφοπλιστές και βιομήχανοι δεν πληρώνουν δεκάρα στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», επιβάλλονται περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, περικοπές στην περίθαλψη και ανελέητη φοροεπιδρομή.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η κρίση αυτή είναι κρίση του συστήματος κι όχι «κρίση χρέους» όπως κοροϊδεύουν το λαό εδώ και 3 χρόνια. Για να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας είναι να γίνουμε ακόμα πιο φτηνοί κι αναλώσιμοι κι όλα τα μέτρα τους αποσκοπούν σε αυτό.

Στο όνομα λοιπόν της «δημοσιονομικής εξυγίανσης», η κυβέρνηση προωθεί «μείωση αναπληρωτών καθηγητών μέσω αύξησης ωρών διδασκαλίας».  
 
Στοχεύουν λοιπόν την επόμενη χρονιά να προσληφθούν ελάχιστοι αναπληρωτές και μάλιστα με χειρότερους όρους, όπως φαίνεται από την κατάπτυστη εγκύκλιο του Υπουργείου για τις άδειες. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια τους για συγχωνεύσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων που επιδεινώνει την κατάσταση.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που στα σχολεία υπάρχουν τεράστια κενά ακόμα και τώρα που η σχολική χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της και χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι και χωρίς μέλλον. Αντί για μαζικούς διορισμούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα όπως επιβάλλουν οι ανάγκες μας, προωθούν μείωση προσλήψεων και παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς!

Σε καλούμε να σκεφτείς καλά, να βγάλεις συμπεράσματα για να σημαδέψουμε σωστά τον υπαίτιο. Αυτά τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, ήρθαν για να μείνουν. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μην σκύψουμε το κεφάλι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική επιχειρηματιών - συγκυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
Στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος και της ΕΛΜΕΖ, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε σχολείο, μαζί και με τους άνεργους συναδέλφους. Να συμμετέχουμε στα σωματεία συμβάλλοντας στον ταξικό προσανατολισμό τους κόντρα στις δυνάμεις που είναι μέρος του προβλήματος.

Να διεκδικήσουμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Να καλυφθούν όλα τα κενά!
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας! Να παρθεί πίσω η κατάπτυστη εγκύκλιος για τις άδειες των αναπληρωτών.
  • Όχι στο «σχολείο της αγοράς». Ενιαία Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την κάλυψη των αναγκών σε σίτιση, στέγαση και θέρμανση των αναπληρωτών. Καμία μείωση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

LinkWithin