Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

25 Φεβρουαρίου 2013

28/2 η Κινητοποίηση με τους Γονείς στην ΔΔΕ Ζακύνθου


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
25/02/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 29


Πληροφορίες
:
Χονδρός Δ.

Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr

  

Θέμα: «Συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στην Πανελλαδική 48ωρη Κινητοποίηση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος στις 27-28 Φλεβάρη»



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/2 ΣΤΙΣ 12.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!


ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ

Τούτη την ώρα, λείπουν περίπου 1600 εκπαιδευτικοί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1000 από την Πρωτοβάθμια. Έχουν χαθεί πάνω από 32.000 διδακτικές ώρες, μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

Σε πολλά σχολεία, οι μαθητές δεν έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ούτε μία ώρα σε βασικά μαθήματα ειδικότητας. Πολλά παιδιά των ΕΠΑΣ κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο. Τα περισσότερα ολοήμερα τμήματα υπολειτουργούν.

Ενδεικτικά, μόνο στη Ζάκυνθο, οι χαμένες ώρες στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεπερνούν τις 400 την εβδομάδα, από τις οποίες οι 200 χάνονται στο Μουσικό Σχολείο.

Η «απάντηση» του Υπουργείου για την κάλυψη αυτών των κενών είναι η πρόσληψη 7 ωρομίσθιων καθηγητών τετράωρης εβδομαδιαίας απασχόλησης, δηλαδή η κάλυψη ΜΟΝΟ 28 ωρών με την χειρότερη μορφή εργασιακής σχέσης...



Όσο για την κάλυψη των υπόλοιπων κενών; Συστήνουν την αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος και μειώνουν τις απαραίτητες ώρες μαθημάτων, για να μπαλώσουν τρύπες, όπως - όπως, σε βάρος της μόρφωσης των μαθητών! Κόβουν, δηλαδή, ώρες από τα μαθήματα των παιδιών!

Αναθέτουν υποχρεωτικές (και απλήρωτες) υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς, την στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί. Αυξάνουν με αυτό τον τρόπο το ωράριο. Στέλνουν εκπαιδευτικούς στη μέση της χρονιάς από το ένα σχολείο στο άλλο, μέχρι και σε έξι διαφορετικά σχολεία!

Στα περισσότερα ειδικά σχολεία λείπουν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, ενώ σχεδόν πάντα λείπει ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Ζητούν να καταγραφεί στο survey η χωρητικότητα των αιθουσών, για να στοιβάξουν σε αυτές 27 έως 30 μαθητές! Καταδικάζουν ένα ολόκληρο λαό στη φτώχεια, τσακίζουν τη μόρφωση των παιδιών του λαού, τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Να μην το επιτρέψουμε!

Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε και δεν θα μείνουμε απαθείς! Είμαστε άλλωστε κι εμείς γονείς, εργαζόμενοι, που μας συνθλίβουν καθημερινά με τη φοροληστεία και τα χαράτσια! Ενώνουμε τη φωνή μας, με τη φωνή των γονιών των μαθητών μας και το γονεϊκό κίνημα, με τους μαθητές μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/2 ΣΤΙΣ 12.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ:

  • Να καλυφθούν εδώ και τώρα τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα σε κάθε μαθητή, σε όλα τα σχολεία.
  • Καμιά σύμπτυξη τμήματος, καμιά συγχώνευση σχολείου, 20 μαθητές στην τάξη.
  • Όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες και τις μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο, όχι στη μείωση των ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕΖ ΟΜΟΦΩΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11ΠΜ-2ΜΜ) στις 28/2/2013.


Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα!

LinkWithin